sELAMaT dAtANg KE dUNIA nOVEL mELAYU

SEKARANG ANDA BOLEH MEMBELI NOVEL SECARA ONLINE DAN SEMESTINYER MURAH!!!!!!!!!


***DAN YG LEBIH MENARIK, ANDA BOLEH REQUEST NOVEL YG ANDA
MAHU, YG ANDA CARI SEKIAN LAMA...***

CARANYE MUDAH JERK...JUST SEND REQUEST KE su5ive@gmail.com...
~JIKA ANDA BERNASIB BAIK DAN NOVEL TERSEBUT ADA DALAM SIMPANAN SAYE, SAYE AKAN JUALNYER DENGAN HARGE YANG MURAH!!!!!!!!!!!!~

Sunday, May 15, 2011

Novel LisTing.Cek dis out~~

kali ni entry without gambo..just listkan je novel2 yg ade kat rak tu..so, sape yg berminat jgn lupe contact sayer......hehe.

Terbitan alaf 21 (Rm15 termasuk pos setiap 1)
-MEncari Cinta~leeya Myra
-Bila Cinta Membara~Mazia Harris
-Bayangan rindu~anis Ayuni
-Gemersik Kalbu-Anis Ayuni
-saat cinta Bersemi~Damya Hanna
-sepi tanpa cinta~damya Hanna
-Sungguh aku Cinta~Anis ayuni
-Siapakaj di Hatiku~adilla tasha
-Senyuman Manismu~ranis firdaus
-adam & hawa~aisya sofea
-hati yang Terluka~ nia Azelia
-Bukan x sudi ~ mimie afinie (terbitan lain)


PElbagai Penerbit (RM18.00 termasuk pos)
-Tuhan lebih tahu ~Nora ismail
-Dan mimpu pun berguguran~Liana Afiera Malik
-dia di hatiku~Liana afiera Malik


tok arini tu je la yer kengkawan.JGN LUPE BELi!yeay.




wasalam...


"If I love myself I love you. If I love you I love myself."

Tuesday, May 10, 2011

KEk Lapis ooo Kek Lapis!!

Salam...Alhamdullilah hari ni agak redup sikit..arini nk promo2 skit bisnes membeKu d matrik ni ha..dh dok menetap kat Srwak dh xde keje la tu nk berniaga kek lapis pulak.Tapi memng la nyum2 kek lapis die.last yr aku order CAdbury nyer...memang la sedap.semalam order Utap Rampai,dh tinggal separuh (sedap ke aku yg kuat mkn)..hehe.
Part yg best tu korang xpyh la susah pyh g naik kpl terbang nk beli kek lapis srwak,dieorg ni wat penghantaran sampai depan umah tu ha..korang just kasi sainnnnnn je kat posmen tu.


JOM LAYAN~~~~~~~~


The best kek lapis in Miri, Sarawak. Made from 100% pure imported butter (halal only). Perfect for any events, not only for Hari Raya! Satisfaction guaranteed!
Contact for inquiries & order:
Nana (017-8538347) / teddy_nana@yahoo.com.









Tgk gambo pun dh nmpk sedap.sile la order yer...sekian...


p/s:maaf skali lg tersasar dr topik novel.hehe



xtau motif..tp die cute.hehe

Novel ke Drama lagi!!!!

Lately makin bnyk pulak drama di adaptasi dari novel...yg latest dan br 2nd episode kat MediaPrimaTv3..
Nantikan la yer.


Dari novel Kasih Yang Suci (KYS) kepada drama~NORA ELENA~ diadaptasi dari  karya Meen Zulaikha (blog beliau).






Aku pun br layan cite tu td.nmpk menarik..Malangnyer xde plak novel tu.So, klau ade sesape ade, bley la plak jual kat aku ni haa...heehe.


Anyway ni skit sinopsis


#Sepuluh tahun yang lalu, kesucian Nora Elena dinodai. Andai masa boleh diulang kembali, pasti jiwanya tidak punah. Tapi dia sedar, takdir hidup tidak memihak kepada sesiapa. Saiful Idham, tunangnya pergi kerana tragedi ini. Tiba-tiba muncul Seth menawarkan diri utk menjadi suaminya. Nora Elena keliru...

Ternyata doa Seth dimakbulkan. Sepuluh tahun dia menjejaki gadis itu. Nora Elena, cinta yang bermula dari pandang pertama. Namun kenyataan tidak seindah impian. Hangatnya asmara Seth, namun hanya dia yang terbakar sendiri. Rasa cinta isterinya tidak dapat disentuh walaupun hakikatnya mereka berkongsi ranjang yang sama. Jiwa lelakinya merintih. Nora Elena bagai bayang-bayang yang tidak dapat dipegang.

"Hakikatnya, aku suami dan kamu isteri. Perkahwinan ini adalah simpulan mati. Hanya maut yang akan memisahkan kita berdua." tegas Seth.

Tapi mengapa Elena menjadi wanita asing dalam perkahwinan ini? Rahsia yang selama ini disimpan kemas akhirnya terbongkar. Sebenarnya... Sethlah lelaki durjana itu. Menodainya atas alasan kerana kasihnya yang suci! Benarkah?

Lelaki adalah nafas hidup dan wanita adalah nadi jiwa... saling memerlukan dan mencintai. Dan cinta itu maknanya saling memberi dan menerima.

Nora Elena akhirnya reda menerima Seth. Dia tidak akan menoleh lagi kerana lelaki itulah syurganya di akhirat nanti.#



So.jgn lupe tgk yer..


SETIAP HARI ISNIN-KHAMIS (7.00-8.00mlm)


p/s:tgk2 jugak, solat maghrib jgn lupe yer.....

Monday, May 9, 2011

Alahai...Mane nak Hntar Bnd ni.

Hantar ape?Bnd ape?isk2.jgn fikir bukan2.ni haa panduan tok pengkarya2 novel mlayu ni...ade idea mencurah2, tulis berjela2,dah tu xkan tok simpanan sendiri je kot...hantarkan je kat Publisher....mane tau akan2 dtg karya anda meleToPss mcm Norhayati Berahim xpun bley jd movie mcm karya Ahadiat Akasyah n latest mcm Fauziah Ashari (phewww...berangan xsalah.bukan kene byr pun..(^.^)

memula tu hantar la karya tu online kat sini...

Bley klik kat sini
just klik je kat ~HANTAR KARYA~...dan follow je step2 seterusnya....

option2 lain plak, senang jerk hantarkan karya anda ke Publisher2 mcm kat bwh ni haaa

*Creative Enterprise Sdn. Bhd.* 
Bt sementara ni,website die on repair.so,FB je la dl..

Antara butir-butir yang diperlukan dalam manuskrip kanak-kanak atau remaja ialah: 
  • Manuskrip hendaklah yang asli. Tidak diciplak atau diterjemah dari mana-mana buku.
  • Manuskrip tersebut sesuai dibaca oleh remaja yang berumur 10 hingga 15 tahun.
  • Tema bebas. Tetapi digalakkan menulis bertemakan ‘advanture’.
  • Manuskrip tersebut haruslah menerapkan modal insan atau dapat memberi pengajaran kepada pembaca.
  • Ketebalan halaman 250 hingga 300 muka surat.
Jika ada sebarang pertanyaan, sila hubungi Norhafida Daud di talian 03-22824970016-3464018.


@ Kaki Novel@

tok kaki2 novel


#NBKARA#



Syarat-syarat sebagai Penulis 
Berusia 18 tahun ke atas. Penulis yang berusia 18 tahun ke bawah, mestilah mempunyai surat kebenaran dari penjaga.
Setiap pengarang dimestikan mempunyai stail penulisan sendiri yang tidak meniru gaya mana-mana penulis yang sedia ada (dengan erti kata sebenar, bukan penulis klon!).
Sedia belajar dan dengan rela hati menerima teguran ketika manuskrip di dalam proses untuk diterbitkan. Mahu memajukan diri dan sedia menerima tekanan.
Penulis boleh menggunakan nama samaran atau nama sendiri. tetapi pihak kami menggalakkan para penulis menggunakan nama sendiri.

Syarat-syarat Karya 
Karya hendaklah asli.
Tidak meniru atau dengan erti kata sebenar menciplak daripada mana-mana bahan terbitan lain yang bukan daripada tulisan anda sendiri.
Bukannya disadur dari mana-mana bahan cetak atau sumber yang sedia ada.
Dilarang mengambil bahan terjemahan dari mana-mana terbitan atau dari mana-mana bahasa.
Pastikan setiap karya mempunyai ejaan yang betul dan pembinaan ayat mengikut standard yang seharusnya.

Karya tidak boleh melanggar atau mencabuli undang-undang negara seperti:-

Akta rahsia rasmi
Akta fitnah
Akta keselamatan dalam negeri
Akta hak cipta
Akta hasutan
Karya anda hendaklah dicetak di atas satu muka sahaja dengan menggunakan font Times New Roman bersaiz 12. Ditaip dengan melangkau dua baris. CD, Disket atau Thumbdrive hendaklah disertakan bersama dengan karya anda.

Karya tidak boleh difotostat. Pastikan setiap halaman mempunyai nombor dan dimasukkan ke dalam Arch File, Ring File atau ABBA File.
Perlu diingatkan, kami tidak menerima mana-mana karya yang menggunakan ganti nama diri pertama (aku, saya, I, me or myself). Anda mestilah menggunakan ganti nama diri ketiga kecuali di dalam dialog atau monolog.
Manuskrip untuk karya dewasa hendaklah setebal 450 mukasurat ke atas.
Manakala karya kana-kanak pula setebal 250 mukasurat ke atas.


Pembayaran Royalti 
Karya yang diterbitkan akan menerima royalti sebanyak 14% dari harga inbois. Contoh royalti seperti di bawah:-
19.90-45% x jumlah buku yang terjual (conth 2,000naskah) x 14%=RM3,064.60.
Setiap penulis akan diberi wang pendahuluan sebanyak RM500 dan wang pendahuluan itu akan ditolak bagi pembayaran inbois yang pertama.

Lain-lain 
1. Setiap penulis dimestikan menghantar gambar dan juga biodata untuk simpanan syarikat NB Kara Sdn Bhd dan juga sebagai rujukan jika perlu.
2. Manuskrip hendaklah dihantar ke alamat berikut :
NB Kara Sdn. Bhd.
D19-1B, Jalan Prima Saujana 2/E,
Taman Prima Saujana,
43000, Kajang,
Selangor.

Sebarang pertanyaan sila hubungi kami di talian :
03-8736 4025. 03-87364028
Fax 03-87364020 

itu je la yg dapat di kongsi bersama...

"SHARING IS CARING"


#sumber dari penulisan2u.net

Sunday, May 8, 2011

Selamat Tinggal....huhuhu

 will be gone 4 a moment.
lots of luvs <3<3


p/s:masih boleh membeli dan request....

Tuesday, May 3, 2011

@Ada Apa Dgn Cameron Highland?@

haihh...dh lame xhapdate blog.maklumla g berjalan2 ke tmpt yg tinggi..yg penting syokkkkk sbb sejuk!!!

Tips tok nk g ke Cameron Highland, Pahang
~bley g via simpang pulai.xbrape nk bahaye sgt.dlm sejam sampai la.tok panduan ley tgk CH map ni...
~jangan pegi pd cuti umum.kompem ramai n JEM..(sangkut dlm jem 10pg-2ptg).*gara2 pasar di sepanjang jalan...
~jgn pegi time cuaca hujan..cek dl cuaca dkt sini.
~bwk baju sejuk..walaupun xbrape nk sejuk tp mlm memang sejuk...gigil ko!!

tu je..lyn gambo ni dl...Novel hapdate esok..





Yahoo News: Top Stories