sELAMaT dAtANg KE dUNIA nOVEL mELAYU

SEKARANG ANDA BOLEH MEMBELI NOVEL SECARA ONLINE DAN SEMESTINYER MURAH!!!!!!!!!


***DAN YG LEBIH MENARIK, ANDA BOLEH REQUEST NOVEL YG ANDA
MAHU, YG ANDA CARI SEKIAN LAMA...***

CARANYE MUDAH JERK...JUST SEND REQUEST KE su5ive@gmail.com...
~JIKA ANDA BERNASIB BAIK DAN NOVEL TERSEBUT ADA DALAM SIMPANAN SAYE, SAYE AKAN JUALNYER DENGAN HARGE YANG MURAH!!!!!!!!!!!!~

Friday, July 15, 2011

kembali bersiaran dari jauh...

jauh?laaa sangat.ahaks..lately bnyk yg berminat nk beli novel2 ku..alhamdullilah..bnyk gak pertanyean yg perlu di jawab..harap2 anda sume xserik berurus niaga dengan saye yer...

tok maklumat customer2, ade certain novel yg sy syg nak let go..such as ombak rindu d series...xtau nape..mahap la yer...and ade gak yg lain..tp anda masih bley bertanye..mane la tau time tu mood ok, bley berbincang. ^-^

jgn risau dan malu tok bertanyer...jgn lupe klau berminat hantar email kat sayer jer kat su5ive@gmail.com..
atau contact no 013-7300559 (sms)

tq uols.....

~SALAM~

Thursday, June 23, 2011

S.I.L.L.Y me

huargh..ape aku dh buat..nk mintak mahap sgt2 kat buyer yg nk beli novel "ADAM & HAWA" aritu..memang mati2 ingt dh jual. then td, mase ade customer nk beli novel lain, terjumpe pulak novel A&H tu..haihh...cuai..maaf yer customer ku...klau masih lg berminat bley msj. 




Sunday, June 5, 2011

List Update

haih..dh berswang dh blog ni...ni nk hapdate skit sbb ade org yg dh sold n org request lg..so, bg memudahkan, ni senarai yg sy ade dlm list..

  1. jalinan memori- norhayati berahim
  2. hati yang luka- norhayati berahim
  3. bunga kasih- norhayati berahim
  4. sayang tak terucap- norhayati berahim
  5. setia menanti- fauziah ashari
  6. sehangat asmara- aisya sofea
  7. dengan nama cinta - bikash nur idris
  8. buatmu kekasih - aisya sofea
  9. Ad + Iz -eury athena
  10. Siapalah di hatiku - adilla tasha
  11. ternyata cinta - damya hanna
  12. hati seorang wanita- norhayati berahim
  13. biarkan aku menangis - norhayati berahim
  14. tiada batasan sayang - norhayati berahim
  15. terima kasih kekasih -norhayati berahim
  16. aku ada kamu - lily haslina nasir
  17. murni kasih- norhayati berahim
  18. andai semalam ku miliki - norhayati berahim
  19. manisnya cinta- anis ayuni
  20. yang terindah - anis ayuni
  21. getaran rindu- norzailina nordin
  22. jauh - aisya sofea
  23. seharum kasih - aina emir
  24. kabus kasih - eka fahara
  25. senafas rindu - damya hanna
itu je la...ade bnyk lg..nnti bile free akan di hapdate..klau berminat email ke su5ive@gmail.com. harga boleh di runding.. =)


Sunday, May 15, 2011

Novel LisTing.Cek dis out~~

kali ni entry without gambo..just listkan je novel2 yg ade kat rak tu..so, sape yg berminat jgn lupe contact sayer......hehe.

Terbitan alaf 21 (Rm15 termasuk pos setiap 1)
-MEncari Cinta~leeya Myra
-Bila Cinta Membara~Mazia Harris
-Bayangan rindu~anis Ayuni
-Gemersik Kalbu-Anis Ayuni
-saat cinta Bersemi~Damya Hanna
-sepi tanpa cinta~damya Hanna
-Sungguh aku Cinta~Anis ayuni
-Siapakaj di Hatiku~adilla tasha
-Senyuman Manismu~ranis firdaus
-adam & hawa~aisya sofea
-hati yang Terluka~ nia Azelia
-Bukan x sudi ~ mimie afinie (terbitan lain)


PElbagai Penerbit (RM18.00 termasuk pos)
-Tuhan lebih tahu ~Nora ismail
-Dan mimpu pun berguguran~Liana Afiera Malik
-dia di hatiku~Liana afiera Malik


tok arini tu je la yer kengkawan.JGN LUPE BELi!yeay.




wasalam...


"If I love myself I love you. If I love you I love myself."

Tuesday, May 10, 2011

KEk Lapis ooo Kek Lapis!!

Salam...Alhamdullilah hari ni agak redup sikit..arini nk promo2 skit bisnes membeKu d matrik ni ha..dh dok menetap kat Srwak dh xde keje la tu nk berniaga kek lapis pulak.Tapi memng la nyum2 kek lapis die.last yr aku order CAdbury nyer...memang la sedap.semalam order Utap Rampai,dh tinggal separuh (sedap ke aku yg kuat mkn)..hehe.
Part yg best tu korang xpyh la susah pyh g naik kpl terbang nk beli kek lapis srwak,dieorg ni wat penghantaran sampai depan umah tu ha..korang just kasi sainnnnnn je kat posmen tu.


JOM LAYAN~~~~~~~~


The best kek lapis in Miri, Sarawak. Made from 100% pure imported butter (halal only). Perfect for any events, not only for Hari Raya! Satisfaction guaranteed!
Contact for inquiries & order:
Nana (017-8538347) / teddy_nana@yahoo.com.









Tgk gambo pun dh nmpk sedap.sile la order yer...sekian...


p/s:maaf skali lg tersasar dr topik novel.hehe



xtau motif..tp die cute.hehe

Novel ke Drama lagi!!!!

Lately makin bnyk pulak drama di adaptasi dari novel...yg latest dan br 2nd episode kat MediaPrimaTv3..
Nantikan la yer.


Dari novel Kasih Yang Suci (KYS) kepada drama~NORA ELENA~ diadaptasi dari  karya Meen Zulaikha (blog beliau).






Aku pun br layan cite tu td.nmpk menarik..Malangnyer xde plak novel tu.So, klau ade sesape ade, bley la plak jual kat aku ni haa...heehe.


Anyway ni skit sinopsis


#Sepuluh tahun yang lalu, kesucian Nora Elena dinodai. Andai masa boleh diulang kembali, pasti jiwanya tidak punah. Tapi dia sedar, takdir hidup tidak memihak kepada sesiapa. Saiful Idham, tunangnya pergi kerana tragedi ini. Tiba-tiba muncul Seth menawarkan diri utk menjadi suaminya. Nora Elena keliru...

Ternyata doa Seth dimakbulkan. Sepuluh tahun dia menjejaki gadis itu. Nora Elena, cinta yang bermula dari pandang pertama. Namun kenyataan tidak seindah impian. Hangatnya asmara Seth, namun hanya dia yang terbakar sendiri. Rasa cinta isterinya tidak dapat disentuh walaupun hakikatnya mereka berkongsi ranjang yang sama. Jiwa lelakinya merintih. Nora Elena bagai bayang-bayang yang tidak dapat dipegang.

"Hakikatnya, aku suami dan kamu isteri. Perkahwinan ini adalah simpulan mati. Hanya maut yang akan memisahkan kita berdua." tegas Seth.

Tapi mengapa Elena menjadi wanita asing dalam perkahwinan ini? Rahsia yang selama ini disimpan kemas akhirnya terbongkar. Sebenarnya... Sethlah lelaki durjana itu. Menodainya atas alasan kerana kasihnya yang suci! Benarkah?

Lelaki adalah nafas hidup dan wanita adalah nadi jiwa... saling memerlukan dan mencintai. Dan cinta itu maknanya saling memberi dan menerima.

Nora Elena akhirnya reda menerima Seth. Dia tidak akan menoleh lagi kerana lelaki itulah syurganya di akhirat nanti.#



So.jgn lupe tgk yer..


SETIAP HARI ISNIN-KHAMIS (7.00-8.00mlm)


p/s:tgk2 jugak, solat maghrib jgn lupe yer.....

Monday, May 9, 2011

Alahai...Mane nak Hntar Bnd ni.

Hantar ape?Bnd ape?isk2.jgn fikir bukan2.ni haa panduan tok pengkarya2 novel mlayu ni...ade idea mencurah2, tulis berjela2,dah tu xkan tok simpanan sendiri je kot...hantarkan je kat Publisher....mane tau akan2 dtg karya anda meleToPss mcm Norhayati Berahim xpun bley jd movie mcm karya Ahadiat Akasyah n latest mcm Fauziah Ashari (phewww...berangan xsalah.bukan kene byr pun..(^.^)

memula tu hantar la karya tu online kat sini...

Bley klik kat sini
just klik je kat ~HANTAR KARYA~...dan follow je step2 seterusnya....

option2 lain plak, senang jerk hantarkan karya anda ke Publisher2 mcm kat bwh ni haaa

*Creative Enterprise Sdn. Bhd.* 
Bt sementara ni,website die on repair.so,FB je la dl..

Antara butir-butir yang diperlukan dalam manuskrip kanak-kanak atau remaja ialah: 
  • Manuskrip hendaklah yang asli. Tidak diciplak atau diterjemah dari mana-mana buku.
  • Manuskrip tersebut sesuai dibaca oleh remaja yang berumur 10 hingga 15 tahun.
  • Tema bebas. Tetapi digalakkan menulis bertemakan ‘advanture’.
  • Manuskrip tersebut haruslah menerapkan modal insan atau dapat memberi pengajaran kepada pembaca.
  • Ketebalan halaman 250 hingga 300 muka surat.
Jika ada sebarang pertanyaan, sila hubungi Norhafida Daud di talian 03-22824970016-3464018.


@ Kaki Novel@

tok kaki2 novel


#NBKARA#



Syarat-syarat sebagai Penulis 
Berusia 18 tahun ke atas. Penulis yang berusia 18 tahun ke bawah, mestilah mempunyai surat kebenaran dari penjaga.
Setiap pengarang dimestikan mempunyai stail penulisan sendiri yang tidak meniru gaya mana-mana penulis yang sedia ada (dengan erti kata sebenar, bukan penulis klon!).
Sedia belajar dan dengan rela hati menerima teguran ketika manuskrip di dalam proses untuk diterbitkan. Mahu memajukan diri dan sedia menerima tekanan.
Penulis boleh menggunakan nama samaran atau nama sendiri. tetapi pihak kami menggalakkan para penulis menggunakan nama sendiri.

Syarat-syarat Karya 
Karya hendaklah asli.
Tidak meniru atau dengan erti kata sebenar menciplak daripada mana-mana bahan terbitan lain yang bukan daripada tulisan anda sendiri.
Bukannya disadur dari mana-mana bahan cetak atau sumber yang sedia ada.
Dilarang mengambil bahan terjemahan dari mana-mana terbitan atau dari mana-mana bahasa.
Pastikan setiap karya mempunyai ejaan yang betul dan pembinaan ayat mengikut standard yang seharusnya.

Karya tidak boleh melanggar atau mencabuli undang-undang negara seperti:-

Akta rahsia rasmi
Akta fitnah
Akta keselamatan dalam negeri
Akta hak cipta
Akta hasutan
Karya anda hendaklah dicetak di atas satu muka sahaja dengan menggunakan font Times New Roman bersaiz 12. Ditaip dengan melangkau dua baris. CD, Disket atau Thumbdrive hendaklah disertakan bersama dengan karya anda.

Karya tidak boleh difotostat. Pastikan setiap halaman mempunyai nombor dan dimasukkan ke dalam Arch File, Ring File atau ABBA File.
Perlu diingatkan, kami tidak menerima mana-mana karya yang menggunakan ganti nama diri pertama (aku, saya, I, me or myself). Anda mestilah menggunakan ganti nama diri ketiga kecuali di dalam dialog atau monolog.
Manuskrip untuk karya dewasa hendaklah setebal 450 mukasurat ke atas.
Manakala karya kana-kanak pula setebal 250 mukasurat ke atas.


Pembayaran Royalti 
Karya yang diterbitkan akan menerima royalti sebanyak 14% dari harga inbois. Contoh royalti seperti di bawah:-
19.90-45% x jumlah buku yang terjual (conth 2,000naskah) x 14%=RM3,064.60.
Setiap penulis akan diberi wang pendahuluan sebanyak RM500 dan wang pendahuluan itu akan ditolak bagi pembayaran inbois yang pertama.

Lain-lain 
1. Setiap penulis dimestikan menghantar gambar dan juga biodata untuk simpanan syarikat NB Kara Sdn Bhd dan juga sebagai rujukan jika perlu.
2. Manuskrip hendaklah dihantar ke alamat berikut :
NB Kara Sdn. Bhd.
D19-1B, Jalan Prima Saujana 2/E,
Taman Prima Saujana,
43000, Kajang,
Selangor.

Sebarang pertanyaan sila hubungi kami di talian :
03-8736 4025. 03-87364028
Fax 03-87364020 

itu je la yg dapat di kongsi bersama...

"SHARING IS CARING"


#sumber dari penulisan2u.net

Sunday, May 8, 2011

Selamat Tinggal....huhuhu

 will be gone 4 a moment.
lots of luvs <3<3


p/s:masih boleh membeli dan request....

Tuesday, May 3, 2011

@Ada Apa Dgn Cameron Highland?@

haihh...dh lame xhapdate blog.maklumla g berjalan2 ke tmpt yg tinggi..yg penting syokkkkk sbb sejuk!!!

Tips tok nk g ke Cameron Highland, Pahang
~bley g via simpang pulai.xbrape nk bahaye sgt.dlm sejam sampai la.tok panduan ley tgk CH map ni...
~jangan pegi pd cuti umum.kompem ramai n JEM..(sangkut dlm jem 10pg-2ptg).*gara2 pasar di sepanjang jalan...
~jgn pegi time cuaca hujan..cek dl cuaca dkt sini.
~bwk baju sejuk..walaupun xbrape nk sejuk tp mlm memang sejuk...gigil ko!!

tu je..lyn gambo ni dl...Novel hapdate esok..





Thursday, April 28, 2011

"OMBAK RINDU" di filemkan...wowwww

mesti tgk,kene tengok,sure tonton...cite pasal Izzah ngan Hariz tu..hopefully xlari sgt dr novel...

versi novel:~



versi movie: (^_^)

directed by-Osman Ali (CUN,ANAK HALAL)


Izzah-maya Karin (bertudung ok!~good~)  


Hariz- Aaron Aziz.(aduyai...kureng berkenan skit)

pelakon2 lain
~LISA Surihani
~BRONT PALARAE
~AZIZAH MAHZAN
~ZAIDI OMAR
~NORMAH DAMANHURI
~NATASHA HUDSON

moh la reramai meramaikan panggung!!!!

p/s:papepun nk tgk KUNG FU PAnDA 2..wehooooo

Monday, April 25, 2011

info tok pengemar novel

arini terjumpe dis website pasl buku2 majalah2 dan all bahan ilmiah la..mcm best jerk.klau la hambe bnyk dt, mau hambe beli sume buku yg di jual...haha..ni ha die keDai Buku. mcm2 ade tipah..

Yang menarik dan tertarik tu ni haaa
S
C
R
O
L
L

 L
A
G
I
.
.
.
.
.
.



pengsan...pantang nmpk sale..haha..
jom layanzzzzzzzzzz

Friday, April 22, 2011

dAMyA hANNA & PROMO!!!!

Salam uols..kali ni kite selongkar lg almari novel...kite kuarkan karya sorang lg penulis yg xkurang hebatnyer...Damya Hanna..cite die..MELETUPSSSSS..jom layan (harge ade kat picture tu)
sebijik rm15.00
 pastu yg kat bawah ni promotion....beli 4 dengan harge RM50.00...cite sume best2.hepi ending..haha.tercerite la plak.

Rm50.00 termasuk pos...

tu jerk tok kali ni....




.sekian.

Thursday, April 21, 2011

Fauziah Ashari & Arn Faisal

haih...line tenet slow plak mlm ni..sinopsis buku2 akan di update kemudian..skang layan dl cover buku yer...
kali ni penulis2 yg hebat...cite memang best..jom layan


karya Fauziah Ashari


RM 16.00 each (include pos)


Karya ArnFaisal
Rm17.00 each (termasuk postage)

Wednesday, April 20, 2011

PESTA BUKU ANTARABANGSA KL 2011

WEEEHOOOO.......tok pembaca2.mai la kite reramai ke pesta buku ni...ingat lg thn lepas,meriahhhhhhhhh sesgt.ade membe mcm nk borong d whole PWTC la...haha.kirenyer kat sane mcm2 publication ade..moh le reramai yer..

nak tau lebih lanjut? klik sini

p/s:ade org hope sgt nk jumpe Hlovate..jom la kite tinjau mane tau die g ke..haha

Karya Norhayati Berahim lagi....

kembali dengan karya penulis terkenal di Malaysia.xdinafikan karya beliau sgt best dan jln ceritanyer menarik sehingga xbosan membaca..

kite layan uols...

1-sayaNg Tak TerucAp
2-Bunga Kasih
3- Dia Lebih Mengerti

 yang ni macam biase la....klik kat belakang buku tok sinopsis...sekiann
Sayang Tak Terucap

Dia lebih Mengerti
bunga Kasih
setiap novel dijual dengan harge RM16.00 termasuk pos yer rakan pembace..

jumpe d entry jualan seterusnyer...wasalm..


Tuesday, April 19, 2011

Monday, April 18, 2011

Quick Entry

this is specially for someone mom....kat sini ade 3 set..pilih la yg mane berkenan.d prize  Rm 50.00 (include postage)

set 1
Set 1
-Ad+Iz (eury athena)
-Permata Asmara (rozita abd Wahab)
-dengaN nama Cinta (bikash NurIdris)

set 2
Set 2
-tirai Impian (Ma lee Chuswan)
-Harga Diri (CT rohany Anu)
-Mimpi Kita serupa 
- wau...Comelnya!

set 3



Set 3
-kembalikan Cintaku (norhayati Berahim)
-Buatmu kekAsih ( Aisya Sofea)
-Pesona rindu (Sharifah Abu salem)
SELAMAT MEMILIH DAN MEMBELI......wasalm

Untuk Berkongsi dan Di amalkan Bersama

Salam...
Arini nk kongsikan bersama amalan bersama bagi mendapat keberkatan dan permudahkan diri kite mendapat rezeki dr Allah S.W.T (InsyaAllah)...amalan2 ni sy amek dr blogger cik zura d sini amalan murah rezeki (time kasih akak)...sy memang respect  ngan die ni. bley la nk jdkan idola githu...hee

Moh kite hayati dan amalkan doa2 tu.semoga sebati dlm kehidupan harian kite....

Memula tu, bacelah surah al-Waqiah (link ke surah) setiap malam.sesungguhnye...

Sabda Rasulullah s.a.w. : “Siapa membaca surah Al-Waqi’ah setiap malam, dia tidak akan ditimpa kesusahan atau kemiskinan selama-lamanya. (Diriwayatkan oleh Baihaqi dari Ibnu Mas’ud r.a.)

selain itu, amalkan la doa2 ni tiap kali lepas solat,

1-ayat seribu dinar,


2-di ikuti dengan doa-doa murah rezeki di bwah







itu saje yg mampu di kongsikan bersame2..sekian.

“renung-renungkan dan selamat beramal”

p/s: doa2 jugak,usaha jgn tinggl ye kengkwan...

Tuesday, April 12, 2011

LIANA AFIERA MALIK Kembali lagi...

jom kite layan novel Liana Afiera MAlik ni lagi...ade lg 2 novel die ni...check it out yo!!

"DAN MIMPI PUN BERGUGURAN"


novel ni terbitan tahun 2003.cetakan ke 6 yer.harap maklum.rugi klau xbace..


sinopsis tgk kat blkng buku..


rm24.90 RM 18.00

-klik sini tok sinopsis-

novel kedua pulak "DIA DIHATIKU"

tahun terbitan 2005..

rm32.90 RM 20.00




QUOTES OF D DAY:

"Patience is the key to joy"
by rumi

.
.
.
.
.
.
.
.

S
A
B
A
R
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

SUMBER;google image


Senarai NOvel Terhangat Di Pasaran..

Carta ni sumber dari surat khabar berita harian (8 April 2011). Kajian di lakukan di kedai2 buku yg terkenal kat Malaysia ni...MPH n POPULAR....check it out yo the hottest novel in town!!!

1. Terlanjur Mencintaimu - Syamnuriezmil 

2. seandainya - Rys Areesa


3. Lafazkan kalimah Cintamu - Siti Rosmizah


4. Cinta 3 suku - Herna Diana


5. jangan Bilang Cinta - Muna Mahira


yg ke-4 tu cover menarik.bley masuk dlm list to buy..heee..

love dis kate2:

" A room without books is like a body without a soul"
by Cicero




*kredit to google image

Yahoo News: Top Stories