sELAMaT dAtANg KE dUNIA nOVEL mELAYU

SEKARANG ANDA BOLEH MEMBELI NOVEL SECARA ONLINE DAN SEMESTINYER MURAH!!!!!!!!!


***DAN YG LEBIH MENARIK, ANDA BOLEH REQUEST NOVEL YG ANDA
MAHU, YG ANDA CARI SEKIAN LAMA...***

CARANYE MUDAH JERK...JUST SEND REQUEST KE su5ive@gmail.com...
~JIKA ANDA BERNASIB BAIK DAN NOVEL TERSEBUT ADA DALAM SIMPANAN SAYE, SAYE AKAN JUALNYER DENGAN HARGE YANG MURAH!!!!!!!!!!!!~

Thursday, April 28, 2011

"OMBAK RINDU" di filemkan...wowwww

mesti tgk,kene tengok,sure tonton...cite pasal Izzah ngan Hariz tu..hopefully xlari sgt dr novel...

versi novel:~



versi movie: (^_^)

directed by-Osman Ali (CUN,ANAK HALAL)


Izzah-maya Karin (bertudung ok!~good~)  


Hariz- Aaron Aziz.(aduyai...kureng berkenan skit)

pelakon2 lain
~LISA Surihani
~BRONT PALARAE
~AZIZAH MAHZAN
~ZAIDI OMAR
~NORMAH DAMANHURI
~NATASHA HUDSON

moh la reramai meramaikan panggung!!!!

p/s:papepun nk tgk KUNG FU PAnDA 2..wehooooo

Monday, April 25, 2011

info tok pengemar novel

arini terjumpe dis website pasl buku2 majalah2 dan all bahan ilmiah la..mcm best jerk.klau la hambe bnyk dt, mau hambe beli sume buku yg di jual...haha..ni ha die keDai Buku. mcm2 ade tipah..

Yang menarik dan tertarik tu ni haaa
S
C
R
O
L
L

 L
A
G
I
.
.
.
.
.
.



pengsan...pantang nmpk sale..haha..
jom layanzzzzzzzzzz

Friday, April 22, 2011

dAMyA hANNA & PROMO!!!!

Salam uols..kali ni kite selongkar lg almari novel...kite kuarkan karya sorang lg penulis yg xkurang hebatnyer...Damya Hanna..cite die..MELETUPSSSSS..jom layan (harge ade kat picture tu)
sebijik rm15.00
 pastu yg kat bawah ni promotion....beli 4 dengan harge RM50.00...cite sume best2.hepi ending..haha.tercerite la plak.

Rm50.00 termasuk pos...

tu jerk tok kali ni....




.sekian.

Thursday, April 21, 2011

Fauziah Ashari & Arn Faisal

haih...line tenet slow plak mlm ni..sinopsis buku2 akan di update kemudian..skang layan dl cover buku yer...
kali ni penulis2 yg hebat...cite memang best..jom layan


karya Fauziah Ashari


RM 16.00 each (include pos)


Karya ArnFaisal
Rm17.00 each (termasuk postage)

Wednesday, April 20, 2011

PESTA BUKU ANTARABANGSA KL 2011

WEEEHOOOO.......tok pembaca2.mai la kite reramai ke pesta buku ni...ingat lg thn lepas,meriahhhhhhhhh sesgt.ade membe mcm nk borong d whole PWTC la...haha.kirenyer kat sane mcm2 publication ade..moh le reramai yer..

nak tau lebih lanjut? klik sini

p/s:ade org hope sgt nk jumpe Hlovate..jom la kite tinjau mane tau die g ke..haha

Karya Norhayati Berahim lagi....

kembali dengan karya penulis terkenal di Malaysia.xdinafikan karya beliau sgt best dan jln ceritanyer menarik sehingga xbosan membaca..

kite layan uols...

1-sayaNg Tak TerucAp
2-Bunga Kasih
3- Dia Lebih Mengerti

 yang ni macam biase la....klik kat belakang buku tok sinopsis...sekiann
Sayang Tak Terucap

Dia lebih Mengerti
bunga Kasih
setiap novel dijual dengan harge RM16.00 termasuk pos yer rakan pembace..

jumpe d entry jualan seterusnyer...wasalm..


Tuesday, April 19, 2011

Monday, April 18, 2011

Quick Entry

this is specially for someone mom....kat sini ade 3 set..pilih la yg mane berkenan.d prize  Rm 50.00 (include postage)

set 1
Set 1
-Ad+Iz (eury athena)
-Permata Asmara (rozita abd Wahab)
-dengaN nama Cinta (bikash NurIdris)

set 2
Set 2
-tirai Impian (Ma lee Chuswan)
-Harga Diri (CT rohany Anu)
-Mimpi Kita serupa 
- wau...Comelnya!

set 3



Set 3
-kembalikan Cintaku (norhayati Berahim)
-Buatmu kekAsih ( Aisya Sofea)
-Pesona rindu (Sharifah Abu salem)
SELAMAT MEMILIH DAN MEMBELI......wasalm

Untuk Berkongsi dan Di amalkan Bersama

Salam...
Arini nk kongsikan bersama amalan bersama bagi mendapat keberkatan dan permudahkan diri kite mendapat rezeki dr Allah S.W.T (InsyaAllah)...amalan2 ni sy amek dr blogger cik zura d sini amalan murah rezeki (time kasih akak)...sy memang respect  ngan die ni. bley la nk jdkan idola githu...hee

Moh kite hayati dan amalkan doa2 tu.semoga sebati dlm kehidupan harian kite....

Memula tu, bacelah surah al-Waqiah (link ke surah) setiap malam.sesungguhnye...

Sabda Rasulullah s.a.w. : “Siapa membaca surah Al-Waqi’ah setiap malam, dia tidak akan ditimpa kesusahan atau kemiskinan selama-lamanya. (Diriwayatkan oleh Baihaqi dari Ibnu Mas’ud r.a.)

selain itu, amalkan la doa2 ni tiap kali lepas solat,

1-ayat seribu dinar,


2-di ikuti dengan doa-doa murah rezeki di bwah







itu saje yg mampu di kongsikan bersame2..sekian.

“renung-renungkan dan selamat beramal”

p/s: doa2 jugak,usaha jgn tinggl ye kengkwan...

Tuesday, April 12, 2011

LIANA AFIERA MALIK Kembali lagi...

jom kite layan novel Liana Afiera MAlik ni lagi...ade lg 2 novel die ni...check it out yo!!

"DAN MIMPI PUN BERGUGURAN"


novel ni terbitan tahun 2003.cetakan ke 6 yer.harap maklum.rugi klau xbace..


sinopsis tgk kat blkng buku..


rm24.90 RM 18.00

-klik sini tok sinopsis-

novel kedua pulak "DIA DIHATIKU"

tahun terbitan 2005..

rm32.90 RM 20.00




QUOTES OF D DAY:

"Patience is the key to joy"
by rumi

.
.
.
.
.
.
.
.

S
A
B
A
R
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

SUMBER;google image


Senarai NOvel Terhangat Di Pasaran..

Carta ni sumber dari surat khabar berita harian (8 April 2011). Kajian di lakukan di kedai2 buku yg terkenal kat Malaysia ni...MPH n POPULAR....check it out yo the hottest novel in town!!!

1. Terlanjur Mencintaimu - Syamnuriezmil 

2. seandainya - Rys Areesa


3. Lafazkan kalimah Cintamu - Siti Rosmizah


4. Cinta 3 suku - Herna Diana


5. jangan Bilang Cinta - Muna Mahira


yg ke-4 tu cover menarik.bley masuk dlm list to buy..heee..

love dis kate2:

" A room without books is like a body without a soul"
by Cicero




*kredit to google image

Monday, April 11, 2011

Bukan Cinta Biasa

Salam...aik..ni bukan lagu dato'ct tu tp ni novel karya Izzul Izzati.cite die menarik..rugi klau xbace

dengan harge Rm14.00...sinopsis cite?klik kat pic buku...heeeeeeeeeeee

cek it out yo!!!


terbalik la pulak.haha..

sinopsis:klik gambo atas

Sunday, April 10, 2011

out of the box...weeee

ni kuar skit dr topik novel and buku2...skang ni cheq nk jual usb modem...

condition tip top.br pakai beberapa bulan jerk..nk jual sbb skang dh pkai streamyx..jenama csl..sape2 nk beli bley contact sy kat su5ive@gmail.com

harge rm100.00 jerk...mari3.ltn gambo die jap..


pdgn belakang,siap ade cop lg.ori tau!!




pastu teman ni jual beg kecik jenama carlo rino ni...wrislet name omputihnyer...sape nk beli pun contact la teman...teman jual murah je yeop..pkai bebeapa bulan jugak...condition tiptop gakk..xcaye lyn gambo die ni haaa...





yp penting Originalll...



itu saje tok kali ni....nantikan entry novel2 terbaru...wasalam....

Alhamdullilah..terima kasih peminat2 novel

xsangka.jualan mendapat sambutan.terima kasih kepada pembeli2 yg sudi membeli novel2 ku ni...yg menjengah ke blog ni pun terima kasih la bebanyak2...LOVE U ALL.....muackssssssssss

Wednesday, April 6, 2011

hanya berkongsi minat

tok peminat2 novel kat luar sane tu, ni nak suggest website yg bley layan tok bace cerpen2...tok novel pendek sume...memang la berbaloi kat sini...moh ramai2 kite masuk ke dunia penceritaan...

                                                      http://penulisan2u.blogspot.com/

klau sesape ade website yg lagi menarik tok kami peminat2 novel, bley la berkongsi di sini....

sharing is caring....


wasalam..

Monday, April 4, 2011

Entry khas buat Pembeli2ku

entry ni khas buat pembeli2 novelKu...walaupun arini panas tetap berusaha g hantar parcel tok pembeli2 novel.bile la nak ujan ni....so, cik faraisha n cik mydin..novel anda on d way........sile nntikan d depan umah.haha..enjoy reading ya!!!....


Ini tok reference anda, lau xsampai2 bley track ID kat bwh ni..

Cik Faraisha- RD802639742MY
en.Mydin- RD802639756MY
keadaan sebelum ke tgn Pos malaysia..(hope same je bile d tgn penerima)

Yahoo News: Top Stories